Ongeveer de helft van alle huizen in onze wijk zijn koopwoningen met een tuin. In de afgelopen jaren hebben we onderzocht welke maatregelen mogelijk zijn voor deze huizen. Ook hebben we gekeken welke ontwikkelingen we kunnen verwachten voor de hele wijk.
Vooralsnog zijn er geen revolutionaire technieken te verwachten. Er komt geen warmtenet in de wijk, dat is te duur. Wel zou het kunnen dat we op een paar plekken in de wijk een klein warmtenet maken. Daarbij wordt je samen met je buren eigenaar van een grote warmtepomp die een warmtenet voedt voor de huizen. Waterstof is niet waarschijnlijk als energiedrager.
Algemene tips voor energiebesparing
Ieder huis zal CO2 uitstoot moeten verminderen. Door energie te besparen, je water elektrisch te verwarmen, elektrisch te koken en je eigen stroom en warmte op te wekken kun je veel besparen. Dat geld voor alle huizen. Op de pagina mijn energie leggen we uit hoe je dat het beste kunt doen.
Project
De vijf meest voorkomende huistypes in onze wijk zijn begin 2018 grondig onderzocht in het project warmtehuishouding in beeld.
De informatie uit deze onderzoeken is verwerkt in een handige brochure die u hier kunt downloaden of u kunt een gedrukte versie ophalen bij de buurtfabriek. Door op een blok te klikken krijgt u de belangrijkste informatie te zien voor dat woningtype.
Dit onderzoek is uitgevoerd met subsidie uit het Arnhem AAN project (Gemeente Arnhem) wat is opgezet als onderdeel van het Europese project Climate Active Neighbourhoods. In dit Europese project werkte Arnhem in 2017 en 2018 samen met steden uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en België aan capaciteitsontwikkeling binnen wijken om de energietransitie te ondersteunen.